Nézőpontváltásra szólítok fel minden nőt!

Tévúton járunk. Olyan szinten vagyunk elveszve kapcsolatainkban, hogy csak szuperlatívuszokkal tudnám kifejezni.

Hogy ezt miből gondolom? A boldogtalanság mértékéből. Mert 1 ujjamon sem tudom megszámolni a boldog kapcsolatok számát. Így hát vettem a fáradságot és egészen távolról kezdtem el nézni nőkre és férfiakra és persze magamra is. Nem volt könnyű, no de mi az?
Arra jutottam, hogy tévúton járunk. A jelenlegi nézőpont nem visz minket közelebb az áhított boldogsághoz. Rosszul nézünk egymásra. Férfi a nőre, nő a férfira.
Kezdem a nőkkel.
Nem vagy előrébb a férfinél. Nem is voltál. Nem vagy fejlettebb, okosabb, szebb, megvilágosodottabb. Nem érted jobban a világ, az élet működését. Nem vagy Istennő és nincs magasabban a rezgésed sem. Pontosan ott jársz, ahol a veled szemben álló férfi. Nők tömegének van e szürke hályog a szemén. Csak, hogy példával is alátámasszam állításom, mindenkit érint a jelenség, aki a nő-t nagy Nő-nek írja, mert ezzel tudat alatt, sőt felett érezteti felsőbbrendűségét a férfihoz képes. Nő vagy kis nő-vel és addig az is maradsz, míg a nagy FÉRFI nincs melletted. Teljesen. Az, hogy a nő felvilágosultabb a naponta olvasott cikkeknek, a filmeknek, a médiát uraló ezotériának és a hitelesnek ítélt véleményvezéreknek köszönhető. Nem azért kell segíteni a férfit születni, mert előrébb jársz bármiben, hanem, mert nélküle te sem születhetsz meg. És nem csak te segíted, ő is segít neked. Kölcsönösen, oda-vissza. Egy fikarcnyit sem vagy felemelkedettebb, mint ő.
És még azt is meg merném kockáztatni, hogy a férfi van jobban. Ugyanis a férfi nem olvas napi 10 cikket arról, hogy mennyire csodálatos, mennyire Isteni teremtmény. S bár sulykolják beléd és te is magadba, hogy csodálatos vagy a valóságban a csodálatosságod nem kell a férfinak, vagyis továbbra is ramatyul érzed magad. Az ebből eredő belső feszültség a férfit nem nyomasztja, mert rá „senki” nem süti naponta ezt a címkét. Csak igyekszik elfogadni magát kevésbé csodálatos emberként, míg te igyekszel a csodálatos szerepnek megfelelni és nagyokat pislogsz, hogy a valóságot pont nem érdekli a felemelkedettséged.
Minden olyan kép, cikk, szöveg vagy akár egy idézet, melyben a nő a középpont egy jól álcázott önsajnálat, ami tulajdonképpen arról szól, hogy nem vagy jól, mert a férfi nem adja meg, amit szeretnél. Ezekkel a megnyilvánulásokkal még mindig önmagadat nézed és a férfit nem látod. Ez pedig nem vezet célra. Sőt csapdába ejt, mert ezekre a megnyilvánulásaidra (és itt most az aprócska facebook lájkokra is gondolok) a veled szemben álló férfi még annál is kisebbnek érzi magát, mint amit eddig gondolt magáról, ezért még inkább távolodik tőled, hiszen ő maga is elhiszi, hogy kevesebb nálad. Vagyis szemben áll veled, miközben te fogcsikorgatva vágyod, hogy melléd kerüljön. A férfiban sokkal nagyobb az elfogadás irányodba épp annak kapcsán, mert elhiszi, hogy kevesebb, tehát már csak elfogadásban is kenterbe vágja „fejlettségedet”. Viszont, amíg ezt hiszi, addig nem is érzi magát elég erősnek a kapcsolathoz. Át kell tenni a fókuszt magadról a férfira. Amint figyelni kezded őt, azonnal megértesz mindent. Saját magadat is. Ugyanis nem tud hazudni, megtéveszteni, ha igazán figyeled. Csakis önmagadat tudod félrevezetni, mert másnak látod, mint aki. Ülj le végre és hallgasd, és nézd a mozdulatait, a szemét, a reakcióit! Ne várj tőle semmit, csak vedd el, amit ad és add azt, amit kér! Látni fogod a nagyképűsége mögötti félelmet, a nevetésbe rejtett zavart, a komolyságában lappangó elszántságot. Ha végre igazán nézed a férfit, akkor rá fogsz jönni, hogy sokkal, de sokkal többet ad annál, mint amit épp ésszel föl tudsz fogni.
Miért hiszem, hogy ez járható út? Mert csak a férfin keresztül fedezheted föl önmagad, értheted meg a viselkedésed, a reakcióidat, a vágyaidat. Csak a férfin keresztül fejlődhetsz.
Ahogyan a férfi is rajtad keresztül fejlődik, de ez a következő cikk témája lesz ☺

Share This Post
Belicza Bea
Szerző: Belicza Bea
Egy lány, aki szereti megkérdőjelezni azt, amit biztosra veszünk. Követi az álmait és a szívét. Már ritkábban fut, inkább csak lépked – továbbá ír. Szerintünk jól.
13 hozzászólás
 1. Hálásan Köszönöm!!!!! :-)

  Reply
 2. Értem amit írsz, és alapvetően egyetértek. Tudom, hogy nem vagyok csodálatos. Ezt élem minden nap. Pedig bátor vagyok, nem félek félni és sebezhetőnek lenni. De feltenném a kérdést, hogy mi van azokkal a nőkkel akiknek nincs férfi, egyáltalán nincs?

  Reply
  • Belicza Bea

   Szerintem két eset lehetséges: 1. vagy várakozással takarja a “kalandozási” vágyát, emiatt nem mer elindulni és szeretni vagy 2. a türelem próbáját éli, hogy tud-e teljes szívvel férfit várni és kívánni.

   Reply
 3. Igazán jó élmény érezni a jelenléted :)

  Reply
 4. Ezt tipikusan egy férfi írta egy hímsoviniszta világban. . Olyan is.

  Reply
  • Belicza Bea

   El kell, hogy szomorítsalak kedves Ágnes, mert élek és virulok, és teljes mértékben nőnemű vagyok :D

   Reply
 5. Amíg bennem van X és Y is , bennem van a férfi és a nő is, teljes vagyok férfi nélkül is, és a férfi is teljes nélkülem, nem vagyunk egymásra utalva. Aki magában ezt nem találja az keresi kívülről. Dönthetek úgy, hogy egyedül élek, vagy párkapcsolatban, Én Én maradok. Az önismeret rögös útját nem tudom megspórolni, de azért teszek rá egy kísérletet, és elkezdek a másik nemmel foglalkozni, hogy az ilyen meg olyan. Valójában, csak akkor van szükségem a másikra, ha szaporodni akarok egyetlen sejtjére csak a másik nemből ( most még, amíg a klónozás nem lesz elfogadott). Igaz ezzel megkapom az egész klánját,
  minden nyűgével és szépségével előnyével hátrányával. Ketten létrehozhatunk egy új életet, ami szintén teljes a maga nemében,jobb esetben szülőpárt alkothatunk egy időre, de ha nem, akkor is képesek vagyunk gondoskodni az utódról mind a ketten, és ettől még Én, Én és Ő, Ő marad , önmagában is teljes. A többi, szerep, sallang, kultúra vallási, erkölcsi szokások sokasága, meg duma, mit sem változtat, csak ha elhisszük, és úgy cselekszünk.

  Reply
  • Belicza Bea

   Rendben solvana, elfogadom. Én nem vagyok teljes férfi nélkül és nem is szeretnék az lenni ;)

   Reply
 6. LÁTÁSOM SZERINT /AMIRE EDDIG JUTOTTAM/ IRÁSOD TÜKRÖZI AZ IGAZAT- TEGYÜK HOZZÁ -A KRISZTUSI TUDATBAN ÉLÖ PASIKRA VONATKOZHAT CSAK- MÁSKÉNT VALÓBAN CSAK EGY ALÁRENDELT VISZONY LEHETSÉGES A KAPCSOLATBAN- HIMSOVINISZTA KAPCSOLAT. 3 ILYEN HÁZASSÁG UTÁN MONDOM EZT A BIBLIAHIVÖ “KERESZTÉNY” KÖRÖKBEN IS EZZEL ÉLNEK VISSZA A PASIK- HOGY A BIBLIA IS IRJA “A FELESÉG LEGYEN ENGEDELMES MINDENBEN” NONO VAN EGY MÁSIK MONDAT IS,AMIT ELFELEJTENEK HANGOZTATNI. ANNAK A PASINAK KELL ENGEDELMESKEDN AKINEK FEJE KRISZTUS. HÁT ITT VAN ELÁSVA A KUTYUSKA. VOLT EGY ÉLETTÁRSAM AKINEK FEJE KRISZTUS VOLT- NA IGEN RÁ ILLIK AZ IRÁSOD MINDEN BETÜJE- ÉS HAMAROSAN VISSZATÉREK HOZZÁ TUDATOSAN- 2 ÉVI ELMÉLKEDÉS UTÁN, MERT RÁJÖTTEM PASI VAGY NÖ VAGY GYEREK KRISZTUSI TUDAT NÉLKÜL CSAK A FIZIKAI ÉRZÉKEINEK ÉL /VAGY INKÁBB BELEHAL/
  KIVÁNOK A KRISZTUSTUDATOS NÖKNEK KRISZTUSTUDATOS PASIKAT- KIK ÁLTAL MEGTAPASZTALHATJÁK MINDAZT MIT LEIRTÁL- HOGY A FÁRASZTÓ BIZO
  NYITÁSI KÉNYSZEREK VÉGET ÉRJENEK SZÁMUKRA.

  Reply
 7. Megint egy saját sebeit nyalogató, általánosító, lelkisérült cikk, kidobott idő volt az olvasása. Szerencsére gyorsan olvasok. Szánalom gyermeke, ne játszd itt a pszichológust, keress inkább valami testhezállóbb munkát! Most kell egy jó tejeskávé, hogy helyrehozzam a lelkemben okozott kárt.

  Reply

Hozzászólások

Play All Replay Playlist Replay Track Shuffle Playlist Hide picture