A nőnek a férfit megnyugtatni felelőssége.

Pallas Athene fountain. Parlament. Vienna, Austria

Az egyik legfontosabb és legelhanyagoltabb női képesség megnyugtatni. Nem csak gyermekeket kell. Sőt. Felnőtt férfiaknak gyakran nagyobb erre a szüksége.

Ha a férfinak baja van, megáll az idő. Pontosan ott. A “bajánál”. Megszűnik csinálni, hanem helyette gondolkodik, és aki ilyen helyzetben gondolkodik az szenved és önpusztít… akár világokat rombol. A cselekvéshez kell neki segíteni visszatérni. Aminek egyetlen biztos módja van: a megnyugtatás. Ugyanis nem azért nem csinálja, mert nem tudja. Nem. Általában pontosan tudja. Tehát nem megmondani kell neki, hogy mit tegyen, mert általában pontosan tudja. A baj nem ez. Hanem, hogy lebénul. Lebénul, mert elkeserítőnek éli a helyzetét meg, mert “rossz” vagy “kilátástalan” vagy “túl nagy feladat”. Sosem valóban az. Amit azonban nem lehet neki racionálisan megmagyarázni, és helyette megcsinálni is hiba. Hanem megnyugtatni kell – megnyugtatni felelősséged – hogy újra elhiggye: képes rá, sőt egyedül sincsen, mert a nő itt van, vele, és bár segíteni a csinálásban keveset tud, de hisz benne, és ezzel erőt ad, ami a lelki kapacitását erősíti meg. Hmm. Szellemi és fizikai mellett

lelki állóképesség bármely helyzet, válság és igen, a siker titka is,

mert bár a stressz hatására az ember figyelme egy időre fókuszál, viszont ha a nyomás tovább nő, akkor teljesen szétesik, már csak a problémákat látja, csinálás helyett magát kérdőjelezi meg, álmodozásba, pótcselekvésbe vagy agresszióba ezért menekül, mert a sötétség eluralkodik. Ezért mindennél fontosabb a megnyugtatás. Azonnal. Amikor még nem olyan nagy – kívülről nézve szinte jelentéktelen – a “baj”, azonnal kapni a fejedet fel, és megnyugtatni. Dráma, hogy a nők nagy része kinevet vagy fegyelmezni próbál ilyenkor. Gondolj a hatásába bele, pontosan az ellentéte! Megnyugtatni kell. Amikor még könnyű. Hogy rendben van. Jó lesz. Képes vagy rá. Mondd hát neki, kortól függetlenül, egyszerűen csak ezt, a férfiaknak létszükséglet, sőt bármire képesek, ha ez van: megnyugtatás.

Hogy ez munka? Hallak, igen, naná, hogy az! Hogy és a nőt ki nyugtatja meg?

Egyrészt gyakran a férfi. Ugyanis a nőt aggasztó témák és helyzetek nagy részében a férfi stabil, meg tud tartani, kiegészítjük egymást. Másrészt elképesztően fontos a női közösség. Hogy legyen telefonszám, amit hívhatsz, ugyanis ha például a férfi billenése maga, ami elkeserít abban Ő Neked segíteni nem, hogy nem tud, de világvége, sőt üvöltözve robbanó atomháború lesz, ha ezt neki a kibillent helyzetében felrovod. Nos? Tapasztaltak, bölcsek, nyugodtak, Nők. Kellenek. Egymásnak. Amint a férfinak is a férfi közösség, mert az ő nyugtalanságának egy része is ugyanígy kezelhetetlen a nő számára. Mindaz, ami stratégia vagy taktika. Érti a nő, de ritkán az erőssége – Amazon korszakban van, ha igen – tehát az ilyesmit más férfiakkal felelősséged megbeszélni.

[Segítség? Van. Itt jelezd, ha férfi klub, női találkozók vagy férfi-nő rendezvények érdekelnek – ősztől az eddigi tréningek mellett csoportok is indulnak, értesítünk.]

Share This Post
Szerző: Joós István
István az ÉNAKADÉMIA alapítója, <a href="http://enakademia.net/joos-istvan/">bővebb info itt</a>.
3 hozzászólás
  1. Tökéletes írás!

    Reply
  2. Jó nagy baromság.Az ember társas lény,de egészséges lelkülettel mindenki teljes egész egyedül is.Szóval minden férfi pszihopata,csak azért látens,mert mindig van minimum egy nő mellette,aki kezeli a férfit.Ne degradáljuk már ennyire le a férfiakat és ne akarjuk belekényszeríteni a nőket egy hímsoviniszta kapcsolatba.

    Reply
  3. Hogyne…igen egy házasságban mindkét fèl oda kell figyeljen a másikra ùgyanùgy,kölcsönösen!a férfinak is “felelőssége”megnyugtatni a szeretett nőt,ha Ő is ùgy érzi,h.néha öszzecsap a fejük fölött minden gyerekek,háztartás minden,nekük is jár egy kis felszusszanás,egyedűllét,gyerekmentes nap,megértés!!!!ez a cikk nagyon hìmsoviniszta szöveg!nem értek egyet vele!legalàbb mi nők tartsunk össze!!!!

    Reply

Hozzászólások

Play All Replay Playlist Replay Track Shuffle Playlist Hide picture