Férfinak hisztizni ÖNgyilkosság

Hogy a férfi hisztizik olykor? Igen. Sőt, jogában áll, mert a világ terhei alatt szükségszerűen kibillen néha, mely helyzetben támasza, vigasza, Hite megújítója vagy, megnyugvást Nálad vágyik, támaszkodni Rád próbál.

Hogy akkor a nő is hisztizhet picit? Abszolút. Az édesanyjának, a terapeutának vagy a barátnőinek.

Mármint szabad a férfinak is hisztizz, persze, de számolj vele, hogy abból könnyen atomháború lesz. Ugyanis Ő támaszkodik Rád. EZ a rend, az egyetlen működőképes, kivéve persze, ha Te támaszkodsz rá, mely estében Neked van jogod felé hisztizni, mert Neked vannak az ő irányában alapvető szükségleteid. Egyik vagy másik.

Válassz!

Hisztizhetsz Te, de akkor az nem Férfi. Hanem fiú barát, rajongó, töketlen vagy nőcsábász. Aki engedi. Sőt, akit ez bánt, mert magára veszi, és vigasztalni próbál, mert felelősnek érzi magát, mert valóságosan dolga lett volna Rád jobban figyelni. Nos? A hiszti királylány szokás, amazon jogkör, hölgyekkel megesik, de egyre kevésbé irányul a férfi felé…

Mert a Nő megtanulja, hogy a hiszti halál.

A helyén működő, Harcból fáradtan megtérő Férfi NINCS a hisztire kész, sőt gyakran van neki a világgal baja, panasza, ő szorul Rád és megnyugtatásra. Meg kell add neki. Figyelmet, törődést, békét. Meg KELL add, mert mást talál ha Te nem adod meg… különösen, ha a béke vágyott szigete helyett hisztivel várod, ami nem hogy nem nyugtatja meg, de még tőle erőt követel. Nos?

Válassz!

Jogod a férfinak hisztizni, csak épp Férfi nem lesz, aki Veled élni akar, amíg ezt gyakran teszed. Hanem vándor legfeljebb. Lovagocska. Szerető. “Barát”. Béka…

Hogy magadra ismertél és hogyan léphetsz tovább?

Muszáj fontosabb legyen Ő, mint a munkád, még ha egyébként Neki, a Közös Ügyben segítesz is amúgy. NEM lehet az Ügy Nála fontosabb. Egyrészt. Másrészt MUSZÁJ, hogy legyen hol támaszkodj. Te. Közösség, női kör, Fonó, a megosztás lehetőségére és tapasztalatabb Nők tanácsaira szükséged van. Végül önreflexió. Vedd magad észre, minél hamarabb, ha a hiszti támad – és Lásd, hogy NEM magad szabályozni, NEM az érzéseidet elfojtani a megoldás. Hanem a rendszeren, a körülményeken, a munkán kell változtatni, ha túl sok a súly. Mondj akár fel, ha másképp nem megy, de legelsősorban ASSZONY kell legyél – Boldog csak az lehet aki legelsősorban Asszony tud lenni, ami egy Nő életében a legszebb, a legszentebb, a legelső, a helyes Cél.

Szeretettel,
Joós István

 

Kapcsolódó kurzus:

Share This Post
Szerző: Joós István
István az ÉNAKADÉMIA alapítója, <a href="http://enakademia.net/joos-istvan/">bővebb info itt</a>.
1 Comment
  1. Nagyon szeretem István írásait, de itt azért hangyányit érzem, hogy nem sír otthon egy kisbaba. Vagy kettő.

    Reply

Hozzászólások

Play All Replay Playlist Replay Track Shuffle Playlist Hide picture