A Férfi alkotása egy Ügy, a Nő alkotása egy Férfi

Férfi-Nő

A Férfi alkotása egy Ügy, a Nő alkotása egy Férfi

Nők sokkal előbb látják a márványban a szobrot, bennem sokkal előbb látták, bátor, bölcs, erős nők alkotása vagyok, de nem ők faragtak. Ellenkezőleg.

Nem faragtak. Súgtak, bátorítottak, biztattak.

A pillangó elpusztul, ha kifaragják, senkit nem lehet megváltani. Bölcs nők tudják ezt, énekeltek a bábnak, éreztették, hogy itt vannak, hogy mellettem állnak, hogy látnak, hogy szeretnek, hogy tisztelik a harcomat, az önfelvállalás harcát, amit senki nem vívhat helyettem meg.

Nők hite, szeretete, biztatása, által kezdtem magam megengedni.

Nők kockázatot, bizonytalanság veszélyét, éretlenségemet, igen, méltatlanságomat átlépő odaadása, sőt odavetése által kezdtem megengedni, elfogadni magam. Hogy talán igen, talán mégis, talán szabad, hogy elég vagyok, hogy feladatom, dolgom, küldetésem van. Hiszen ő látja, a nő látja, tehát ki kell állni, fel kell vállalni. Funkcióm szerint. Nem jobb vagy rosszabb. Ember. Férfi. Egy. Mint Minden Férfi. Funkció szerint, amihez azonban csak így juthattam el, hogy nőket a lelkembe beengedtem.

FÉR-fi.

Akiben tér van tehát. Tér, ahol a nő nőhet. Tér, ami folyamatosan tágul, tér, ami teremt, a növekedés, a hit, a bizalom által. Folyamatosan, határtalanul az egót nem kell, nem lehet legyőzni, ellenkezőleg. Elfogadás az út. Az egó a végtelen egybe tágul, ha egyszer az elfogadás, a be- és megengedés, a tér megjelenik benne. Mert többé nincs magasabb rendű örömöm. Mint ez. Mint teret adni. A teremtővel így kapcsolódni. Teremteni.

FÉR-fi. Vagyok. Én Vagyok. Nők Alkotása, teremtő. Vagyok.

Joós István, 2012. június 18.

 

Hozzászólások

Play All Replay Playlist Replay Track Shuffle Playlist Hide picture