Amikor a Férfi eltűnik

Szerintem nincs Nő, aki ezt nem ismerné. Amikor mi otthon lerágjuk az összes körmünket, nem értjük hová tűnt, hibáztatjuk magunkat, hogy mit csináltunk rosszul, visszapörgetjük az eseményeket, hogy ezt vagy azt kellett volna másképp, és ha megzizzen a telefonunk, ugrunk, hogy vajon Ő-e az.

Nőként magunkra veszünk minden apróságot, pedig a Férfinak egyszerűen olykor szüksége van arra, hogy nélkülünk legyen. Hogy éld túl és mit csinálj, amikor a Férfi eltűnik?

Engedd meg neki

Ez az első és legfontosabb. A Férfi működésének alapja ez. A ground zero, ami minden Férfiben ott van, hogy ha háborog a lelke, ha nincs jól, ha beteg, ha nyomasztja valami, ha rossz kedve van, ha nem találja a helyét a világban, ha nehézsége, problémája van, eltűnik. Amíg mi felhívjuk a barátnőnket, kipanaszkodjuk magunkat, vagy kisírjuk magunkból a bánatunkat, a Férfi mindezt másképp oldja meg. El kell vonulnia a barlangjába, hogy kifundálja magának a megoldást.

Azt persze nem tudja, hogy velünk valószínűleg könnyebben megtalálná, de engedjük ezt is meg neki. Majd idővel rájön, tapasztalja, hogy nem kell mindig visszavonulót fújnia. A Férfi alapvetően elfogadásra vágyik és ennek része az is, hogy szeretne olykor egyedül lenni. Hogy erre milyen gyakran és milyen hosszú ideig van szüksége, az Férfi- és helyzet függő. De idővel kitapasztalod.

Ne hibáztasd magad

A Férfi eltűnése ugyanis az esetek 99%-ában nem rólad szól. Abban az 1%-ban persze lehet, hogy kiakadt rád épp valamiért. De sokkal többször róla szól ez az egész helyzet, mint ahogy azt mi nők gondoljuk. Ezért teljesen felesleges és értelmetlen dolog az, ha magadat hibáztatod. Nem, nem csináltál semmit rosszul. Minden rendben veled, ne agyalj azon, hogy mit kellett volna másképp.

Ne kérd rajta számon

Egy nagyon áldásos és a kapcsolatot mélyítő reakció, ha nem kéred rajta számon. Ugyanis ha magadból kikelve felhívod vagy írsz neki, hogy mindezt hogy képzeli és miért csinálja, mondja már el mi van, az nem valószínű, hogy előre viszi a helyzetet és a kapcsolatotokat. Ezen kívül a saját bizonytalanságodat vetíted ki rá és erősíted vele.

Egy számonkérő nő nem túl vonzó. Elmondhatod neki, hogy neked ez nem jó, hogy milyen érzések jönnek fel benned, amikor ezt csinálja, de a „hogyan” ebben kulcsfontosságú. Ha elvárás, számonkérés és a megengedés hiánya van energiában a mondandódban, az pont a visszájára fordul, és csak azt éred el vele, hogy ismét elmenekül.

Foglald el magad

A Férfi számára vonzó az a Nő, aki nem rajta lóg, az a Nő, akinek nincs rá szüksége, aki nem omlik össze akkor, ha ő eltűnik, tehát ha alapból a Nő stabil és rendben van magával. Pont ezért, ha kiakadsz a Férfi eltűnésén, az valójában a saját stabilitásodnak a hiányát jelenti.

Ezért nélkülözhetetlen, hogy legyen valami az életedben, amivel elfoglalod magadat akkor, amikor a Férfi eltűnik. Legyen ez a munka, család, hobbi, bármi, ami örömet okoz, ami feltölt. Minket, Nőket persze alapvetően a Férfi tölt energiában, de fontos, hogy legyen olyan elfoglaltságod, és megfelelő közeged, társaságod, közösséged, ahol eszmét tudsz cserélni, ahol Te is utánpótlást kapsz energiában, tőle függetlenül.

Tegyél fel semleges kérdéseket

Ha elmúlt egy kis idő, szabad a Férfira rákérdezni. Nem kell azt megvárni, hogy ő jelentkezzen. Írj neki, hívd fel és tegyél fel neki semleges kérdéseket. Hogy van, hogy telt a napja, miben tudsz neki segíteni, mik a tervei? Bármit kérdezhetsz. „Beszéltesd” és semmiképp ne azon panaszkodj, hogy milyen nehéz neked nélküle. Semleges kérdések visznek előre az ilyen helyzetben.

A Férfi – sokszor tudattalanul – de tesztel ezzel minket. A reakcióinkat bizonyos helyzetekre. Ezáltal tapasztalja azt, hogy milyen velünk. Ő így éli meg a bizonytalanságot. Nehezen osztja meg a nehézségeit, mert valahol mélyen benne van az, hogy neki erősnek, sebezhetetlennek, keménynek kell lenni. Idő, míg ez megváltozik.

A türelem, elfogadás, szeretet próbája ez nekünk, Nőknek. Számukra pedig valamiféle különös tanulási folyamat. Mert ha hiszed, ha nem, ahogy tapasztalják az ezzel kapcsolatos megengedésünket, idővel egyre kevésbé fognak eltűnni. Persze ez a változás mindenkinél saját magához képest értendő.

Hörömpő Andrea

Kapcsolódó kurzus:

 

Share This Post
Szeretném a világot egy jobb helynek látni, ehhez pedig a kulcsot az egymással való kommunikáció változásában és a tudatosságban látom.
7 hozzászólás
 1. Értem én az okokat és a tanácsokat is,de mi a helyzet akkor ha a férfi tízszer teszi meg az eltűnést szó nélkül pont akkor amikor döntenie kellene,hogy jobban beleadja magát a kapcsolatba?Az eltűnés ideje pedig minimum 2 hónap,de előfordul fél év is? Ilyenkor hol a határ a józan megengedés és a belátás között,hogy döntésképtelen a férfi és a kapcsolat sem működőképes vele?Hol az a pont amikor rámondhatjuk az ilyen se veled se nélküledre,hogy nem kell a nő eléggé és nem szabad tovább várni a férfira?

  Reply
 2. Hörömpő Andrea

  Nincs általános szabály erre. :) Mi működik neked, hol vannak a te határaid? Nincs egy egyetemlegesen meghatározott pont, amit a Férfi nem léphet túl, mert ha megteszi ez vagy az van… :) Sokszor a Férfinak pont arra van szüksége, hogy a Nő határozottan kijelentse, hogy itt van az én határom. Ha jó akkor jó, ha nem, akkor nem. A megengedés nem azt jelenti, hogy mindent tűrni kell határtalanul…

  Reply
  • Hát igen,ez egyén függő,hogy hol a határ és a férfi is mintha kiprovokálná hol a türelem vége,mert évekig ugyanazokat a köröket futni igencsak próbára teszi a nőt.
   Ha nagyon megreked a kapcsolat és a nő egyedül marad fenntartani,mert eltűnéskor nincs lezárva,akkor úgy gondolom hogy tovább kell lépni mert egy kapcsolathoz két ember kell akik együtt tartják fenn.A kommunikáció alap dolog egy jól működő kapcsolatban és nekem az eltűnősdi épp azt vágja el,ami cserbenhagyás és nem is becsületes dolog áthárítani a felelősséget a nőre,hogy ő döntsön a jövőt illetően,ez játszás a nő érzéseivel.
   Aztán ha megvan az elhatározás akkor rendszerint előkerül a kámfort játszó és kezdődik minden elölről és ez nagyon kegyetlen.

   Reply
 3. Hát a férfi eltűnése nehéz téma, szerfelett próbára teszik vele a nők türelmét. :( Valahogy én úgy vagyok vele, hogy pontosan azt várom el tőle, amit én is megteszek érte. Ha tudom, hogy vár, akkor 3-4 óra elteltével írok neki vagy hívom. Sajnos úgy látom, hogy ezzel szemben a férfiak gond nélkül átsiklanak az apróbb figyelmességeken, nekik ez nem fontos. Tisztelet a kivételnek. A súrlódás mentes kapcsolat alapköve a megfelelő időben történő, jó kommunikáció. És akkor nincs számonkérés, mert nincs bizonytalanság és kétely a nőben.
  Valahol baromi egyszerű lenne… Lenne, ha a férfiak képesek lennének az előzőleg elkövetett hibáikból tanulni.

  Reply
 4. Kedves Andrea,
  az én párom gyakorlatilag minden pénteken eltűnik, nincs telefon, nics sms… nem érem el .
  aztán vasárnap este mindig hazajön..

  elmondja, hogy szeret, fontos vagyok neki…
  meg minden magyarázat van
  én pedig minden hétvégét átsírok, és minden héten megkérdezem, hogy akarja-e, hogy vége legyen.
  de ilyenkor csak bújik és elmondja, hogy szeret..

  gondolom rámegyek erre az egészre, de kiszállni nem tudok…
  ki tud segíteni, kérlek benneteket..

  Reply
  • Ez már nem az az eltűnés amit el kellene fogadni.A következő ilyennél ki kell rakni a cuccát az ajtó elé és ég veledet mondani.

   Reply
 5. Háttal nem kezdünk ugyan mondatot, de..hát én ezt a cikket túlságosan egyoldalúnak érzem a férfiak javára. Az eltűnéseknél természetesen nem azzal van a baj, hogy a férfi időt kér vagy egyedül szeretne lenni és mindezt megbeszéli velünk. Jól így sem fogjuk magunkat érezni, de talán könnyebb lesz és látjuk azt a bizonyos fényt az alagút végén, nem pedig állunk vakon, ön-marcangolva teljesen kiszolgáltatottan. Ja, persze, elfoglalom magam, hogyne. A cikkíró láthatóan nem volt hasonló helyzetben vagy nem volt annyira szerelmes egy férfiba, hogy elvesztette” az eszét. Méghogy az erős, független nő a vonzó, hát persze….mindaddig, amíg szeretve van és a férfi felemeli, merthogy egy kapcsolatnak ez a dolga.
  Láttam én már erős, határozott cégvezető nőt reszketve sírni, mert pont egy ilyen faszival akadt össze, aki úgy megmarta, hogy szépen lassan önmaga árnyéka lett…egyetlen hibája volt a nőnek: szerette a férfit! Ja, hogy ez nem vonzó…aha.
  A legtöbb ilyen eseteben a kommunikáció hiánya a legnagyobb gond. Ez a viselkedés, pedig nem fair és bántó, még ha ez nem is rólunk szól. Egyszerű cserbenhagyás.
  Ha az illető úrnak, pedig gondja van azzal, hogy a nő ettől nem érzi jól magát, és- amúgy teljesen jogosan- számonkéri, akkor bizony az egészet ott ette meg a fene.
  A fenti eset, leírás egy tipikus narcisztikus, passzív agresszív viselkedésmód, ami viszont egy idő után bántalmazó.

  Érdekes a férjemnek még egyszer sem jutott eszébe eltűnni…

  Reply

Hozzászólások

Play All Replay Playlist Replay Track Shuffle Playlist Hide picture