Nyugodj békében!

Karácsony van? Egy fenét… hideg van és köd, a legsötétebb nap, “hó és halál”.

Hogy érzed magad? Jó, ha sikerül az ajándékvásárlásba és a “Jingle Bells” dallamaiba kapaszkodni, öröm, ha túlélsz – de meghalni jobb!

Mihez ragaszkodsz?

Idén mihez? És miért nem engeded el? Az emberek nagy része megfigyelésem szerint tévesen értelmezett szeretetből nem engedi a változást meg. Mások miatt. Azért, ahogy másokat érintene, ha belevágna, elköszönne, maradna, lépne.

Lenyűgöző arrogancia azt képzelni, hogy az igazság káros lehet.

Hamis, kettős, a világgal és magukkal őszintétlen életet tömegek élnek, és a szenvedés nyilvánvalóan karácsony körül a legerősebb. Mert karácsony a szeretet ünnepe. Tehát az igazság ünnepe. És én értem, hogy meg tudod magadnak magyarázni, hogy így a jó, ahogy van – de közben tudom, hogy TUDOD, hogy hazudsz.

Csináltam én is. Ezért tudom.

“Könnyebb a tevének átmenni a tű fokán, mint a hazug embernek boldogságra jutni.”

Nem így hangzott el, de így is megáll – most így időszerű. Ragaszkodás a gond. A hazug ember a valóság egy olyan verziójához ragaszkodik, ami már elmúlt – más szavakkal: a múltba zárja magát, mert… fél az újtól.

LÉPJ TOVÁBB!

A “feladat” ennyi, vállald az igazságot és a lépés automatikusan történik. Az egó nemesítése a feladat, amit “egójógának” is mondanak. Páréves megközelítés ez, aminek alapja, hogy a módszer kidolgozója az élet válságaiban a mesék és mítoszok korszakos beavatópróbáira ismert a saját élményei, majd a hozzá forduló ezrek történetei alapján, amit egy rendszerbe foglalt, a rajz magyar változata alább:

Szerintem az önfejlesztés legjobb megközelítése ez, mert a legegyszerűbb, mert gyakorlatias. Őszinteség kell “csak” hozzá. Őszinteség és bátorság, amiből saját új élmény, tehát új megértés, tehát “belehalás” és továbblépés lesz – míg ha ezt nem mered, akkor szenvedsz. Az egójóga“tettek által csiszolódás” útja.

Hideg van és köd és hó és halál.

Van?
Legyen!!

Kívánom Neked, hogy a vekengésen végre túljutva legalább egy hülye meggyőződésed halála is eljöjjön idén! Kívánom magamnak is. A továbblépés kulcsa egyszerűen csak a hülyeség – régen igaz, de már nem az helyzetek, szokások, kapcsolatok – felszámolása.

Gyújts egy gyertyát – nézz bele!

… és LÁSD MEG, hogy MAGAD MIATT SZENVEDSZ, sőt ezen felül a szeretteidnek sem jót, hanem hiányos kapcsolatot, rossz mintát, SOK SZENVEDÉST OKOZOL a kétszínű színészkedéssel!

Az igazság jobb.
Csakis az igazság jutalma a béke.

MONDD az igazat KI! Hogy béke legyen végre…

Már nem szereted. Talán sosem szeretted. Őt vagy a munkád. Igenis felállsz, MA, mert fel kell állj – vagy pontosan ellenkezőleg, a csábítást szünteted meg, és színt vallasz, és újrakezded!

Renben van.

Hősiesen helytálltál eddig, magad – a gyerekek – miatt, de most már nagyon fáradt vagy… Rendben van minden, bármi is történt. Lépj MOST tovább! Szabad. Béke csakis úgy lehet, hogy a régi, ami már nem igaz: meghal – de ne légy szomorú, mert minden halál születés is egyben.

A jelen a jövő bölcsője, a múlt pedig nyugodjék békében!

Karácsony igazi titka ez.

Válaszd magad, és LÉPJ a fény felé, ha már nem bírod a sötétet!

Szeretettel,

Joós István
egy néhai hazudozó

 

Kapcsolódó élmény: 

Share This Post
Szerző: Joós István
István az ÉNAKADÉMIA alapítója, <a href="http://enakademia.net/joos-istvan/">bővebb info itt</a>.

Hozzászólások

Play All Replay Playlist Replay Track Shuffle Playlist Hide picture