Ember. Egy a sok között, aki saját tapasztalataira és a vele évek alatt megosztott több mint ezer életútra építve egy olyan sajátos nézőpontot képvisel ma Magyarországon, mely bár gyakran provokálja azokat, akikhez eljut az üzenete, de másrészt magával is ragadja, akit megérintenek a gondolatai.

Az ÉNAKADÉMIA alapítója.
Könyve az Út-Mutató.

 

Férfi és női szerepek, önfelvállalás és önmegvalósítás, párkapcsolati működés, istenkapcsolat és az emberi boldogulás témái iránt érdeklődik, ezekkel valamint az ezekben rejlő törvényszerűségek kifejtésével foglakozik írásaiban és előadásaiban.

Saját élettapasztalata, a hozzá forduló tömegek történetei és az emberiség ősi meséi és mítoszai alapján valami közös és egyetemleges bontakozott ki számára az emberi útban; mintha nagyon hasonló állomásokon haladnánk mind keresztül, melyek nem kikerülhetők, és ezek behatóbb ismerete, a folyamat átlátása és elfogadása gyorsítja és megkönnyíti a boldogulást.

Az általa megfigyelt emberi életút egyszerűsített, korszakokat megkülönböztető modelljét az alábbi ábra foglalja össze, és népmesei elemekkel szemléletesen leírható. Részletesebb magyarázat itt.

 

Elérhető

 1. Kapcsolódj! – név és arc nélkül akár
 2. Csoportok – Erő-Tér, Ügy-Műhely, TT
 3. MÉLY-ÜLÉS – személyes konzultáció

 

Hitvallása

„Meggyőződésem szerint férfi és nő különbözik, és másképp lehet boldog, a gyermekkorunkat senki nem rontotta el, előre nézni hasznosabb, mint hátra, illetve, hogy az ember fogváltás, pubertás és érettségi után is korszakokban fejlődik tovább, evolúciós ugrások felnőttkorban is követik egymást, amik között a válságnak megélt időszakok „csak” beavató próbák, és mindig az igazság felé van tovább.

Tapasztalatok által jutottam erre. Nem működött, sőt csődbe vitt a nyugaton bevett, karriert előtérbe helyező kétkeresős társadalmi minta, majd a keleti, ezoterikus út sem vezetett boldogságra, ami után egyszerűen csak őszinte próbáltam lenni, és így tanultam, hogy lehet középen járni. Sőt. Hogy másoknak érték, ha erről mesélek. A hozzám segítségért forduló emberekkel beszélgetve fedeztem aztán azt fel, hogy bár nagyon egyedinek, tehát nagyon egyedül érezzük magunkat, de milyen hasonlóak a problémáink mégis.

Azóta tanulmányozom ezt, és rendszert vélek látni. Utat. Ahol a felívelő szakaszokat válságok tagolják, és aminek törvényeit jobban megértve tapasztalatom szerint haladni is jobban lehet. Ezért e könyv. Hogy segítsen. Neked, neki, nekem. Itt és most tisztábban látni. Megfigyelésem ugyanis, hogy általában a cél csak az egyik probléma, hogy hova is tartunk, másik, és gyakran sokkal fontosabb, hogy hol is vagyok tulajdonképpen. Fontos őszintén szembenézni ezzel. Sikeres navigációhoz hasznos az indulási pontot először azonosítani.”

– részlet Út-Mutató című könyve bevezetéséből

 

Küldetése

„… egyszerűsíteni próbálom az utánunk jövők számára annak az útnak a bejárását, amin én magam jobbára egyedül, és erősen küszködve jöttem.”

 

Életút

 1. 1974 – Budapesten született, értelmiségi szülők, négy testvérből legidősebb
 2. 1993-1998 – érettségi után történelem szak és jogi egyetem, közben egy év amerikában
 3. 1998-2006 – internetes fejlesztőcége egyetemista korában hozott sikert, majd bukást is
 4. 2006-2010 – megvilágosodni akart, egó projektként, de nem sikerült neki, nőcsábászat
 5. 2008 – szivesseg.net alapítása, ahol bárki bármilyen szívességet felajánlhat vagy kérhet
 6. 2009 – elmondom.net indítása, ahol a lelkedet nyomó köveket akár álnéven is leteheted
 7. 2010 – első komolyabb elődása: “A szívesség sztori“, TEDxDanubia
 8. 2012 – Joós István, ember facebook oldal elindítása, napi írások
 9. 2013 – személyes blogja az envagyok.info, feszegetni, ami Van
 10. 2013-2014 – női körök, férfi klub, magazin, közösségépítés
 11. 2014 – első könyve Az Én Útja, a világkép apró betűs és mélyen szántó összefoglalása
 12. 2015 – az ÉNAKADÉMIA indítása, hogy tapasztalni is lehessen, ami működik
 13. 2015 – a korszakos ábra megszületése, férfi és nő kibontakozásának érthető rendszere
 14. 2015 – az Egológia kidolgozása indul, ami a korszakos rendszer gyakorlati alkalmazása
 15. 2015 – Út-Mutató a második könyv, a férfi-nő modell praktikus és konkrét magyarázata
 16. 2016 – házasságkötése Joós Dórával, ÉNAKADÉMIA központ a várban
 17. 2016 – “videó korszak”, Facebook Live és YouTube csatorna
 18. 2017 – post-Facebook közösségi oldal, kapcsolódni – mutasd magad!

 

Kapcsolat